книгу захист вітчизни 10-11 клас бака

книгу захист вітчизни 10-11 клас бака

Понедельник, 3 февраля 2020 г. Захист вітчизни 10 11 класс підручник бака. Алгебра англійська мова астрономія біологія всесвітня історія географія геометрія екологія економіка зарубіжна література захист вітчизни інформатика історія україни креслення література людина і світ математика мистецтво німецька мова правознавство російська мова технології українська література українська мова фізика французька мова хімія художня культура різне.

Захист вітчизни (рівень стандарту). Підручник для 10 класу.

Шкільний підручник для 10 класу з захисту вітчизни а. Пашко астон 2018 рік. Завантажити шкільні підручники для будь - якого класу онлайн. Gdz4you — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це.

Онлайн - підручник з захисту вітчизни для 10 класу.

Підручник з захисту вітчизни у форматі. Захист вітчизни хараху 10 клас нова програма. Захист вітчизни для хлопців 10 клас герасимів. Загрузка учебники, гдз, решебники. Англійська мова (english). Зарубіжна література. Українська література. Учебник всемирная история давлетов 10 класс. Товары для школьников. Учебник 11 класс основы медицинских знаний. Учебники за 10 класс > захист вітчизни > в. Учебник захист вітчизни 10 клас в. Винограденко (2018 рік) рівень стандарту.

Підручник для навчальних закладів 12 річної школи, професійно технічних та вищих. Навчальних закладів і та іі рівня акредитації 10 клас. 49(4укр) я721 удк 355. Підручник підготували. Затверджений наказом мі. Підручники в електронному вигляді захист вітчизни дивитись і читати онлайн. Шкільні підручники за новою програмою у форматі pdf, djvu. Захист вітчизни 10 клас лелека 2018. Захист вітчизни 11 клас к. Рівень стандарту підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. Рекомендовано міністерством освіти і науки україни. Тернопіль астон 2018. Авторський колектив § 11. Розподіл часу і повсякденний порядок. Розпорядок дня та його значення для виконання основних заходів повсякденної діяльності, навчання й побуту особового складу підрозділів. Підручник для загальноосвітніх навчальних закладів (рівень стандарту для хлопців). Подробнее захист вітчизни. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. Гнатюк • видавництво. Генеза • рік видання. (основи медичних знань. Цьогоріч ви вивчатимете новий предмет — «захист вітчизни. Його мета — сформувати чіткі поняття про збройні сили україни (зсу), національну безпеку, сприяти усвідомленню завдань зсу щодо захисту держави. Але чи не найголовніше завдання — оволодіти базовими знаннями про цивільний захист, основами. Для навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Захисту вітчизни, служби у збройних силах україни та інших військових формуваннях. Всi розробки з захисту вітчизни для 11 класу.

Від українських вчителів. Завантажити безкоштовно. До підручника захист вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для дівчат – основи медичних знань) 11 клас (гудима а. Тести на тему відмороження. Правильні та повні підручники захист вітчизни 10 клас і. Щирба 2018 в форматі онлайн. Гдз 10 клас підручники 10 клас. Підручник захист вітчизни 10 клас і. Згідно з міжнародними угодами мажуть висвітлюватись у засобах масової інформації. Але гласність не є підставою для розголошення державної та військової таємниці, не повинна завдавати шкоди національній безпеці держави. Тому розголошення державної і військової таємниці тягне за собою кримінальну відповідальність. Принцип позапартійності. Цей принцип забороняє військовослужбовцям членство в політичних організаціях, партіях, рухах. Військовослужбовці перебувають поза політикою і виконують свої функції відповідно до зако - нів україни. Принцип гарантованого соціально - правового захисту військовослужбовців означає, що їм і членам їхніх сімей гарантується соціальний захист. № 1740 - гу) передбачено поділ збройних сил україни (зсу) на види і роди військ. Це сухопутні війська (св), повітряні сили (пс), військово - морські сили (вмс) (див. Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності збройних сил україни. За своїм призначенням вони, після введення в дію президентом україни плану територіальної оборони, відіграватимуть чільну роль у відбитті агресії. У цьому разі командувачу св будуть підпорядковані при - кордонні (пв) й внутрішні (вв) війська і формування міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи. Сухопутні війська є в трьох оператив - них командуваннях — південному, західному і північ - ному, а також у п яти армійських, корпусах. До їх складу входять. Ракетні війська та артилерія; механізовані, тан - кові та аеромобільні війська; армійська авіація і війська протиповітряної оборони св. Ракетні війська та артилерія — це з єднання опера - тивно - тактичних і тактичних ракет; з єднання і частини гарматної, гаубичної реактивної і протитанкової артиле - рії; підрозділи мінометів і протитанкових ракет; частини артилерійської розвідки. Вони оснащені досконалими гарматами, протитанковими ракетами і реактивними уста - новками, могутніми високоточними бойовими зарядами, що мають велику дальність і точність стрільби. Механізовані війська оснащено сучасними засобами пересування (мал. 1) і найновішими зразками зброї. На озброєнні танкових військ перебувають сучасні танки з потужною бронею і першокласним високоточним озброєн - ням (мал. 2, 3) і бойові машини, що вирізняються висо - кою швидкістю, маневреністю, ефективністю озброєння, великим запасом ходу.

Танкові війська — основна ударна сила сухопутних військ. З єднання і підрозділи аеромобільних військ (амв, в минулому пдв — повітряно - десантні війська) покликані виконувати завдання в тилу противника (повітряними десантами різного складу і призначення). На їх озброєнні — десантні машини, самохідні артилерійські установки, бронетранспортери, протитанкові і зенітні засоби, ефек - тивне автоматичне озброєння. Мал, з, т - 84 армійська авіація ввійшла до складу сухопутних військ україни з 1 липня 1994 р, і за відносно короткий строк перетворилась на один - з основних і перспективних засобів збройної боротьби, призначених для виконання завдань у різноманітних умовах загальновійськового бою (операції). Досвід військових конфліктів, тактичних і командно - штабних навчань, а також наукові дослідження свідчать, 14 що на сучасному етапі розвитку засобів збройної боротьби найбільш характерними завданнями армійської авіації будуть. — знищення об єктів противника на передньому краї і в тактичній глибині дід час авіаційної підтримки загальновійськових частин (з єднань), при цьому бороть - ба з броньованими цілями та протитанковими засобами противника е пріоритетною; — знищення вертольотів противника в повітрі та міс цях їх базування, блокування та знищення аеромобіль - них підрозділів противника в місцях їх висадки, а також виконання інших завдань. Повітряні сили (пс), озброєні найсучаснішою авіаційною і ракетно - артілерійською технікою, е великою силою, що, за відсутності в нашій країні ядерної зброї, здатна стримати агресора і завдати йому удару у відповідь. Вони стають єдиним засобом проти агресії можливого противника, виходять на перший план за вогневою могутністю і дальністю бойового використання. Розгром з повітря ракетно - ядер - них, авіаційних, сухопутних і морських об єктів і угру - повань противника; підрив його військово - економічного потенціалу; дезорганізація державного і - військового уп - равління противника; порушення роботи. Тилу і транс - порту противника; забезпечення збройних сил даними повітряної розвідки; прикриття. Військ і об єктів від ударів повітряного противника; повітряне десантування; здійснення повітряних перевезень та ін. Основною вогневою силою системи протиповітряної оборони держави є зенітно - ракетні війська, які мають завдання знищувати будь - які засоби повітряного нападу — стратегічну й винищувальну авіацію, крилаті ракети, безпілотні літальні апарати — в межах зон ураження. Радіотехнічні війська є основним джерелом інформа - ції про початок повітряного нападу.

Вони діють в інтересах 15 мал. Зрв і винищувальної авіації (ва), забезпечують необ - хідними даними командні пункти. Дальність їхніх дій — понад 360 км і по висоті до 85 км. Війська протиповітряної оборони пс постійно несуть бойові чергування. Термін їх постійної бойової готовно - сті до бойового застосування становить від 2, 5 до 12 хв. Нині вони охороняють понад 7 000 км повітряного просто - ру нашої держави, здійснюють контроль перельотів авіації з дев ятьма суміжними країнами. Вшгьково - морські сили — самостійний вид зброй - них сил україни. Геополітичне положення незалежної української держави характеризується наявністю морських кордонів протяжністю майже 1 600 км уздовж узбережжя чорного та азовського морів. Основні завдання вмс визначені вимогами воєнної доктрини україни і принципами їх розбудови. У мирний час — це підтримка сприятливого опера - тивного режиму в зоні відповідальності флоту, участь у миротворчих операціях, у сучасних навчаннях із флотами інших держав, в охороні районів діяльності риболовець - кого і торгового флотів україни, судноплавства, в бо - ротьбі з терористами на морі. У воєнний час основні завдання вмс — відбиття на - паду авіації з морського напрямку, знищення ударних підводних човнів і надводних кораблів, оборона місць дис - локації флоту і десантно - доступних районів та ділянок уз - бережжя, допомога сухопутним військам на приморсько - му напрямку, участь у протидесантних операціях, висад - ка тактичних десантів за планами флоту та ін. Основні роди військово - морських сил. — надводні сили (ударні, протичовнові, десантні, протимінні); — підводні сили (багатоцільові дизельні підводні човни); — морська авіація; — берегові ракетно - артилерійські війська; — морська піхота. Програма розбудови вмс україни в рамках чинного документа про розбудову і розвиток збройних сил укра - їни на найближчі роки передбачає повністю визначитись з бойовим ядром військово - морських сил. Воно повинне забезпечувати обороноздатність україни на морі. Кораблі і підводні човни об єднуються в бригади (ди - візіони), що входять до складу військово - морських районів (південного і східного об єднань), у зону дії яких вхо - дять також акваторія азовського моря і дельта дунаю. Спеціальні війська — військові частини і підрозділи, призначені для виконання спеціальних завдань по забез - печенню бойової і повсякденної діяльності збройних сил. Це війська, що безпосередньо підпорядковані міністер - ству оборони, а також входять до складу видів зброй - них сил. Найменування, склад, організація, озброєння і технічне спорядження формувань спеціальних військ зумовлюються їх призначенням. До спеціальних військ належать. Війська зв язку, ін - женерні війська, війська радіаційного, хімічного, біоло - гічного захисту (рхбз), війська радіоелектронної боротьби (реб), розвідувальні підрозділи та залізничні війська. Деякі види збройних сил мають свої спеціальні війська (наприклад, у військово - морських силах — частини інженерно - авіаційної служби та ін. Війська зв язку призначені для встановлення і під - тримки стійкого зв язку, який забезпечує безперервне управління військами, і входять до складу всіх видів і родів військ зсу.

Особовий склад військ зв язку здатний у досить короткі строки розгортати мобільну мережу зв яз - ку, яка складається з польових кабельних, радіорелей - них, тропосферних ліній і апаратури ущільнення, ліній радіо - і космічного зв язку.

інженерні війська складаються з частин і підрозділів різного призначення. інженерно - саперні, інженерно - до - рожні, понтонно - мостові, інженерно - будівельні, пере - правно - десантні та ін. Ці війська призначені для інженер - ного забезпечення бойових дій, тому вимагають спеціаль - ної підготовки особового складу, використання різної техніки та інженерних боєприпасів. Проте і в мирний час вони завжди на варті, виконуючи бойові завдання по знешкодженню вибухонебезпечних предметів та надаю - чи іншу допомогу мирному населенню. Війська радіаційного, хімічного і біологічного захисту (рхбз) створено на базі хімічних військ колишнього срср для ліквідації наслідків можливих аварій на атомних електростанціях, підприємствах хімічної промисловості, залізничному і водному транспорті, а також наслідків за - стосування хімічної та бактеріологічної зброї. Війська радіоелектронної боротьби (реб) набувають дедалі більшого значення в сучасних умовах. Досвід остан - ніх локальних війн і військових конфліктів (особливо 16 17 9. У сербії та іраку) засвідчив, що завдяки діяльності підрозділів реб досягалась повна перевага авіації над засобами ппо. На сьогодні поки що не існує надійнішого захисту від ударів високоточної зброї, ніж засоби реб. Топографічна служба діє відповідно до потреб збройних сил в топографічно - геодезичній інформації з урахуванням воєнної доктрини україни та аналізу сучасного стану то - погеофізичного забезпечення території нашої держави і суміжних держав. Силами служби постійно виконуються роботи з топогеодезичного забезпечення навчальних центрів і полігонів, а саме.

Залізничні війська служать для транспортного забез - печення бойових дій збройних сил, тимчасової експлуа - тації наявних залізничних колій та будівництва нових. Кожний п ятий кілометр залізниць в україні прокладено вошами - залізничниками, що е досить вагомим внеском у розвиток транспортної мережі нашої держави. Тил збройних сил — це сили і засоби, призначені для тилового забезпечення військ матеріальними та фінансовими ресурсами, здійснення військових переве - зень усіх видів, відновлення військової техніки і майна, створення умов для базування авіації і сил флоту, розв язання квартирно - експлуатаційних питань та ін. Керівництво збройними силами україни загальне керівництво збройними силами україни зді - йснює президент україни як головнокомандувач і голова ради національної безпеки і оборони україни. Відповідно до статті 106 конституції україни, президент призначає на посади і звільняє з посад вище командування збройних сил та інших військових формувань; здійснює керівниц - тво у сферах національної безпеки і оборони; очолює раду національної безпеки і оборони україни, яка є коорди - наційним і контролюючим органом з питань національ - ної безпеки і оборони при президентові; вносить до вер - ховної ради україни подання про оголошення стану війни та приймає рішення про використання збройних 18 сил держави в разі збройної агресії проти україни; при - своює вищі військові звання генералів та адміралів. Верховна рада україни як законодавчий орган держави оголошує, за поданням президента україни, стан війни та укладення миру; схвалює рішення президента про вико - ристання збройних сил та інших військових формувань у разі збройної агресії проти україни; затверджує загальну структуру і чисельність та визначає функції збройних сил та інших військових формувань україни; схвалює рішен - ня про участь в миротворчих операціях на території інших держав (ст. 85 конституції україни). Безпосереднє керівництво збройними силами укра - їни здійснює міністерство оборони як орган державного управління, що несе повну відповідальність за розвиток армії і флоту, виконання завдань оборони. Міністерство оборони україни оцінює воєнно - політичну обстановку, визначає ступінь воєнної загрози, визначає чисельність, склад видів і родів військ, контролює виконання чинного законодавства з питань військової служби та ін. Видами, родами збройних сил україни, військовими об єднаннями, з єднаннями, частинами, кораблями, під - розділами керують командувачі та командири різних ступенів. Вони, згідно зі своїм статусом, функціями, повно - важеннями та обов язками, покладеними на них відповідни - ми постановами і статутами, здійснюють керівництво опера - тивно - тактичною і морально - психологічною підготовкою військ і несуть повну відповідальність за оборонну го - товність і результати дій у воєнний час. Законодавство про військову службу україна як незалежна правова європейська держава активно працює над вдосконаленням та розробкою нових законів, що визначають норми, правила діяльності, поведін - ки громадян, регулюють соціальні відносини, забезпечують нормальне функціонування та розвиток суспільства. З метою забезпечення нормальної життєдіяльності збройних сил, зміцнення законності, гарантування прав і свобод військовослужбовців в україні створено систему законодавства з питань військової служби, військове за - конодавство є невід ємною частиною національного права. Згідно з основним законом — конституцією україни, що є державно - правовою основою військового законодав - ства, воїни збройних сил користуються всією повнотою 19 10. Прав і виконують усі обов язки громадян україни. Права воїнів (на недоторканність особи, матеріальне забезпе - чення, освіту, житло, охорону здоров я та ін. ) не тільки проголошуються, а й реально забезпечуються. Ніхто не може обмежувати військовослужбовців і членів їхніх сімей у правах і свободах, визначених законодавством ук - раїни. Водночас військовослужбовці, як і всі громадяни україни, повинні виконувати конституційні обов язки. Дотримуватися законів держави, сумлінно служити, поважати правила громадського життя. Законодавство україни забезпечує військовослужбов - цям строкової служби такі конституційні права і свободи. Обирати і бути обраними до органів державної влади та місцевого самоврядування; створювати свої громадські об єднання відповідно до законодавства україни тощо. Проте їм заборонено бути членами політичних партій чи організацій, брати участь у страйках, оскільки армія і флот згідно із чинним законодавством перебувають поза політикою. Воїни збройних сил та інших військових формувань україни мають також право оскаржити в суді незаконні дії командирів, військових посадових осіб і органів управління в порядку, передбаченому статутами зсу.

Військовослужбовці можуть сповідувати будь - яку релігію або не сповідувати жодної, відправляти релігійні обряди, відкрито висловлювати свої релігійні або атеїс - тичні переконання. Проте релігійні переконання воїнів не повинні перешкоджати проходженню ними строкової військової служби. Військовослужбовцям гарантується право на недотор - канність особи. Арештувати військовослужбовця можна лише на підставі судового рішення, або із санкції проку - рора чи за наказом командира, або в разі дисциплінар - ного арешту в порядку, передбаченому дисциплінарним статутом збройних сил україни. Забороняється вико - ристання військовослужбовців для виконання робіт, не пов язаних з військовою службою. Вони можуть залуча - тися, за рішенням верховної ради, до участі в ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха тощо. № 2232 - хп зі змінами, внесеними законом україни від 17. Підготовка громадян до захисту вітчизни включає. Допризовну підготовку юнаків, підготовку призовників з військово - технічних спеціальностей, підготовку до вступу у військові навчальні заклади, військову підготовку сту - дентів вищих навчальних закладів за програмою офіцерів запасу, фізичну підготовку, лікувально - оздоровчу роботу, підвищення рівня загальноосвітньої підготовки, вивчення державної мови, патріотичне виховання. Юнаки, які не пройшли відповідної допризовної під - готовки у навчальних закладах, повинні перед призовом в армію обов язково пройти відповідну допризовну підго - товку з відривом від виробництва. Щороку в січні — березні до призовних дільниць при - писуються громадяни, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Такі юнаки вважаються призовниками і беруться на військовий облік. Підготовка призовників, які досягли 17 - річного віку, з військово - технічних спеціальностей проводиться в нав - чальних організаціях товариства сприяння обороні україни (тсоу) і в закладах професійно - технічної освіти. Види військової служби військова служба підрозділяється на строкову війсь - кову службу і військову службу за контрактом; є також альтернативна служба. Строкова військова служба на строкову військову службу в мирний час призива - ються громадяни україни чоловічої статі, які придатні до неї за станом здоров я та віком і яким виповнилося 18 років. Юнаки, які виявили бажання навчатися у вій - ськових навчальних закладах, можуть бути зараховані до них при досягненні ними 17 - річного віку.

Призов громадян на строкову військову службу прово - диться двічі на рік — весною та восени, на підставі указу президента україни. Після оголошення указу президента кожний призовник зобов язаний прибути у пункт і в стро - ки, вказані військовим комісаріатом у повістці. Громадя - ни призовного віку, які не пройшли строкової військової служби і без законних підстав не перебувають па військо - вому обліку, а також призовники, які тимчасово виїхали з постійного місця проживання в іншу місцевість і не ста - ли там на військовий облік, зобов язані прибути до військового комісаріату в семиденний строк після опублікування указу президента. Зміна місця військового обліку призовниками, які досягли 18 - річного віку, допускається лише до опубліку - вання указу президента україни про черговий призов за винятком тих, які переведені на роботу або зараховані на навчання, направлені за розподілом після закінчення на - вчального закладу з іншу місцевість, переїхали на нове місце проживання. Поважними причинами (вони мають бути підтверджені відповідними документами) неприбуття громадянина до призовної дільниці у строки, встановлені військкоматом, визнаються. Хвороба громадянина; смерть або тяжка хво - роба близького родича; перешкоди стихійного характеру.

Призовні комісії, що утворені для проведення призову громадян на строкову військову службу, організують ме - дичний огляд призовників; приймають рішення про призов на строкову військову та альтернативну службу і призна - чення призовників для використання на службі; надають відстрочку або звільнення від призову; направляють призов - ників, які виявили бажання, у військові навчальні заклади для складання вступних іспитів або відмовляють їм у цьому за станом здоров я, у зв язку з недостатнім загаль - ноосвітнім рівнем підготовки чи моральними якостями; ухвалюють рішення про направлення до слідчих органів матеріалів на призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу, відстрочка від призову на строкову військову службу може надаватися. За сімейними обставинами, за станом здоров я, для продовження навчання, у зв язку з депу - татською діяльністю та в інших випадках відповідно до чинного законодавства. У збройних силах україни встановлено такі терміни служби. Для солдатів і сержантів строкової служби — 22 12 місяців; для матросів і старшин строкової служби — 18 місяців; для військовослужбовців із вищою освітою — 9 місяців; для сержантів і старшин, солдатів і матросів за контрактом — не менше 3 років. Призовники, які ухиляються від призову і не з явля - ються за повісткою до військкомату для відправки на військову службу, несуть відповідальність згідно з чішгшм законодавством. Термін їх строкової військової служби продовжується на строк ухилення від призову.

Військовослужбовцю строкової служби, який самовільно залишив місце служби або без поважних причин не з явився до місця службн в строк, зазначений у припис - ному свідоцтві, час його відсутності у військовій частині не зараховується до строку служби. Юнаки, призвані на строкову військову службу, зоо > - в язані прибути у військові частини у власному справному одязі та взутті. Після зарахування до списків військових частин їм видається військова форма одягу і взуття. Встановлено такі форми служби за контрактом. Вій - ськова служба на посадах солдатів і матросів, сержантів і старшин, прапорщиків і мічманів; військова служба жінок за контрактом; військова служба курсантів військових на - вчальних закладів і студентів військових кафедр вищих цивільних навчальних закладів. Умови відбору на військову службу за контрактом. — приймаються громадяни україни віком 19 - 40 ро ків після проходження строкової військової служби; - вища, повна загальна середня освіта або професія, споріднена з військовою; — відповідний рівень фізичної підготовки; — придатність до військової служби за станом здоров я; •— для жінок — відсутність дітей дошкільного віку.

Проходження служби, забезпечення і пільги військо вослужбовцям за контрактом. проходження служби на рівних умовах з офіцер ським складом і прапорщиками; 23 12. Альтернативна (невійськова) служба якщо громадяни україни мають істинні релігійні переконання і належать до таких діючих згідно із зако - нодавством релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю та військової служби, то вони мають право на альтернативну службу.

На альтерна - тивну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, але особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, і докумен - тально або іншим чином підтвердили істинність своїх переконань та стосовно яких прийнято відповідні рішення. Трудові відносини під час проходження альтернативної служби здійснюються на підставі письмового строкового трудового договору і регулюються законодавством про працю, за винятками, передбаченими законом україни від 18 лютого 1999 р. Рішення про проходження альтернативної служби приймається спеціальними комісіями; забезпечення відповідною роботою покладається на органи виконавчої влади з питань праці та соціальної політики. Строк альтернативної служби становить двадцять сім місяців, а для осіб, які мають повну вищу освіту з ос - вітньо - кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, — вісімнадцять місяців, тобто значно перевищує строк військової служби. Громадяни, які проходять альтернативну службу, мають такі самі права, обов язки і пільги, що й військо - вослужбовці строкової служби. Пільги військовослужбовцям, передбачені трудовим законодавством. Час перебування на військовій службі зараховується до загального і безперервного трудового стажу, а також до стажу роботи за спеціальністю. За військовослужбовцями строкової служби, які до призову працювали на підприємствах, в установах, орга - нізаціях, незалежно від форм власності, зберігається при звільненні з військової служби право на працевлашту - вання їх у тримісячний строк на тому самому підприєм - стві (в організації) на посаду, не нижчу за ту, яку вони займали до призову на військову службу.

Вони корис - туються за інших рівних умов переважним правом на залишення на роботі під час скорочення чисельності або штату працівників у зв язку зі змінами в організації виробництва і праці протягом двох років з дня звіль - нення з військової служби. Воїни строкової служби, сім ї яких втратили годуваль - ника (батька, матір, сестру, брата, дружину) і не мають інших працездатних членів сім ї, звільняються з військової служби достроково. Держава забезпечує соціальну і професійну адапта - цію звільненим військовослужбовцям строкової служби, які до призову не встигли працевлаштуватися. Громадянам, призваним на строкову військову службу чи прийнятим які до призову не встигли працевлаштуватися. Громадянам, призваним на строкову військову службу чи 24 25 13. На службу за контрактом, виплачується вихідна допо - мога в розмірі двомісячної заробітної плати. Члени сімей військовослужбовців мають переважне право на прийняття на роботу і на залишення на роботі під час скорочення чисельності або штату працівників, а також на влаштування їхніх дітей у дошкільні заклади. Матеріальне забезпечення та відпочинок військово - службовців строкової служби. Держава гарантує військо - вослужбовцям матеріальне та інше забезпечення в розмі - рах, що стимулюють зацікавленість громадян україни у військовій службі. Військовослужбовці одержують за державний рахунок, відповідно до посади і звання, грошове забезпечення, а також майно, житло, харчування. Час служби, відпочинку, нарядів, чергування вій - ськовослужбовцям строкової служби встановлюється відповідно до статутів збройних сил україни. Військовослужбовцям строкової служби за весь період військової служби надаються відпустки тривалістю. Солдатам і матросам — 20 діб, старшинам і сержантам — 25 діб, без урахування часу, потрібного для переїзду до місця проведення відпустки і назад. Пільги в галузі охорони здоров я. Передбачається створення необхідних санітарно - гігієнічних і побутових умов з урахуванням специфіки служби та економічної обстановки. Військовослужбовці забезпечуються безплат - ною кваліфікованою медичною допомогою у військово - медичних закладах або лікувально - профілактичних закладах міністерства охорони здоров я україни. Вона також мають право, за відповідних медичних показань, на безплатне санаторно - курортне лікування. Військовослужбовці, які стали інвалідами внаслідок бойових дій, а також учасники бойових дій прирівню - ються у правах до інвалідів та учасників великої вітчиз - няної війни. Лікувально - оздоровча робота з юнаками перед призовом в армію проводиться за місцем проживання, навчання або роботи органами та закладами охорони здоров я. За результатами медичного огляду юнакам призначається необхідне лікування. Права та пільги, передбачені житловим законодав - ством. Військовослужбовці строкової служби розміщу - ються в казармах (на кораблях) згідно з військовими ста - тутами. За ними зберігається житлове приміщення, яке вони займали до призову на службу.

Воїни строкової 26 військової служби не можуть бути виключені зі списків громадян, прийнятих на квартирний облік. Пільги в галузі освіти. Особи, призвані на строкову військову службу в період навчання, при звільненні зара - ховуються для продовження навчання до того самого нав - чального закладу, де вони навчалися до призову.

Військо - вослужбовці строкової служби можуть вступати тільки до військових навчальних закладів. Військовослужбовцям, допущеним до вступних екзаменів у вищі, військові навчальні заклади, надається для підготовки додаткова 30 - добова відпустка. інші пільги військовослужбовцям строкової служби. Військовослужбовці строкової служби звільняються від прибуткового оподаткування з усіх видів грошового забез - печення, яке вони одержують у своїй військовій частиш, а військові - будівельники — з отримуваної ними заробітної плати. Військовослужбовці строкової служби користуються правом безплатного проїзду міським пасажирським транспортом (всіма видами, за винятком таксі), авто - мобільним транспортом загального користування у сіль - ській місцевості, залізничним і водним транспортом при - міського сполучення, автобусами приміських сполучень. Військовослужбовці строкової служби мають право безплатно відправляти й одержувати листи. Безплатни - ми поштовими посилками відправляється особистий одяг юнаків, призваних на строкову військову службу.

Останнім часом у зв язку з початком переходу на військову службу за контрактом передбачається подальше поліпшення соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей. Міжнародне військове співробітництво останніми роками активно розвивається міжнародне військове співробітництво країн з метою вдосконалення військової майстерності та обміну досвідом, а також участі в миротворчих місіях оон, які здійснюються на основі міжнародного права і спрямовані на боротьбу з міжнародним тероризмом, залагодження міжетнічних збройних конфліктів, що дедалі частіше спричиняють численні людські жертви і біди. Основні принципи між - народного права в галузі міжнародного військового спів - робітництва закріплено в статуті оон. Згідно з декларацією, прийнятою 25 - ю сесією гене - ральної асамблеї оон (1970 р. ) міжнародне право — це сукупність юридичних принципів і норм, що регулюють відносини між державами та іншими учасниками (суб єк - тами) міжнародного співтовариства. Сучасними принципами міжнародної безпеки є. Утвер - дження мирного співіснування як універсального принци - пу міждержавних відносин, забезпечення рівної безпеки для всіх держав, створення діючих гарантій безпеки у вій - ськовій, політичній, економічній і гуманітарній сферах, недопущення гонки озброєнь у космосі, припинення всіх випробувань ядерної зброї і повна її ліквідація; безумовна повага до суверенних прав кожного народу і прав людини; справедливе політичне врегулювання міжнародних криз і регіональних конфліктів; зміцнення довіри між держава - ми; вироблення ефективних методів запобігання міжна - родному тероризму; викорінювання геноциду, апартеїду і проповіді фашизму, заборона пропаганди війни; виклю - чення з міжнародної практики усіх форм дискримінації, відмова від економічних блокад і санкцій (без рекомен - дацій світового співтовариства), дотримання міжнародних договорів; встановлення порядку, що забезпечує рівну економічну безпеку всіх держав. Невід ємною її частиною є функціонування закріпленого статутом оон механіз - му колективної безпеки. Міжнародне гуманітарне право — це сукупність між - народних конвенційних і звичайних норм, що визначають правила ведення війни, а також закони, які регулюють відносини між воюючими державами. Воно покликане за - безпечувати гуманізацію засобів і методів ведення бойо - вих дій, зобов язує сторони гуманно і з повагою ставитися до цивільного населення та захопленого противника. Мирне співіснування як тип відносин між державами передбачає. Відмову від війни і застосування сили чи погро - зи силою як засобу розв язання спірних питань і вирішення їх шляхом переговорів; невтручання у внутрішні справи і врахування законних інтересів одна одної; право народів здійснювати вільний соціально - політичний вибір; повагу до суверенітету держав; співробітництво на основі повної рівноправності і взаємної вигоди; сумлінне виконання міжнародних договорів і зобов язань. Україна як правова, цивілізована держава, поважаючи і дотримуючись принципів і норм міжнародного права, бере активну участь у міжнародному військовому співро - 28 бітництві. Останніми роками військовослужбовці збройних сил та інших військових формувань україни брали участь у миротворчих місіях оон у сенегалі, районі косово, іраку, лівії, сьєрра - леоне, кот - д івуарі. Як зазначалось вище, рішення про використання ук - раїнських збройних формувань у складі миротворчих сил оон ухвалює президент україни як головнокомандувач збройних сил після того, як верховна рада дає на це згоду.

Військові кадри і військові навчальні заклади україни військові кадри — це кістяк, основа збройних сил і військових формувань україни. Вони об єднують воїнів строкової служби, забезпечують разом з ними високу боє - готовність військ. Командири всіх ступенів навчають і ви - ховують своїх підлеглих, готують до вмілого, самовідда - ного захисту вітчизни. З цією метою організовується їх навчально - бойова діяльність, забезпечуються піклування про стан їхнього здоров я, створення нормальних умов служби. Військові інженери відповідають за утримання у високій бойовій готовності військової техніки і зброї, апаратури, приладів, за їх якісне обслуговування та пра - вильну експлуатацію, навчання молодших військових спеціалістів, воїнів. Так само діють спеціалісти тилової, інтендантської, медичної, топографічної, метрологічної, метеорологічної та інших служб. Управління кадрової політики та виховної роботи збройних сил і військових формувань україни займа - ються навчанням, військовою освітою, гуманітарною підготовкою, вихованням особового складу, організацією відпочинку й дозвілля військовослужбовців, наданням їм психологічної та юридичної допомоги, консультацій з різноманітних питань військової служби. Сьогодні в україні створено єдину систему військової освіти, інтегровану з державною освітою, що реалізує ступеневу систему навчання від початкової військової підготовки до оперативно - стратегічного рівня. Рівень вій - ськової освіти дає змогу фахівцям більшості військових спеціальностей після звільнення із збройних сил та інших військових формувань працювати в різних галузях народного господарства. Мережа військових навчальних закладів (станом на 01. ), в яких готують командирів і спеціалістів з усіх військово - облікових спеціальностей, включає. Книгу захист вітчизни 10 - 11 клас бака leantoschool. Захист вітчизни 10 клас герасимів. Захист вітчизни для хлопців. Тернопіль, астон, 2011 рік. Підручник фізика 9 клас ф. Гарантовано отримуйте товар, або гроші назад на карткудетальніше.

Як купувати безпечно. Підручник англійська мова 5 клас оксана карп‘юк. Планування з предмету захист вітчизни для учнів індивідуальної форми навчання. Для вчителя захисту вітчизни. Підручник захист вітчизни 10 - 11 клас. Підручник захист вітчизни 10 - 11 клас, вежа, 2006. Календарне планування 10 клас і семестр. Календарне планування 10 клас і семестр 1, 5 години. Календарне планування 11 клас і семестр. Календарне планування 11 клас і семестр 1, 5 години. 10 клас (1 рік навчання). Календарне планування 11 клас. Поурочний план вивчення розділів і тем предмета захист вітчизни” в навчально - виховних закладах. 11 клас (2 рік навчання). Призначення та загальна будова, бойові властивості автомата. Захист вітчизни 10 клас - і. Герасимів - підручник для загальноосвітніх навчальних закладів (рівень стандарту для хлопців). Учебники по захист вітчизни 10 класс найти. Підручники читать онлайн. Смотреть школьные учебники на телефоне и планшете.

Захист вітчизни 10 клас гнатюк 2018. Дивитись онлайн та читати підручник захист вітчизни 10 клас лелека 2018 в електронному вигляді безкоштовно (формат pdf, djvu). Дивитись та читати онлайн безкоштовно шкільний підручник захист вітчизни 10 клас в. Читати підручник онлайн. Шкільний підручник - захист вітчизни 10 - 11 клас - бака м. В розділах підручника захист вітчизни бака м. Розглядаються теми, які, згідно із затвердженою міністерством освіти і науки україни програмою, вивчаються як окремо юнаками, так й дівчатами та тими юнаками, котрі не вивчають основи військової справи за станом свого здоров я або релігійними поглядами. Переглянути шкільний підручник. Електронні версії підручників. Дистанційне навчання. Попередження дитячого травматизму.

Курси підвищення кваліфікації вчителів. Захист вітчизни 10 - 11 класс. Алгебра англійська мова астрономія біологія всесвітня історія географія геометрія екологія економіка зарубіжна література захист вітчизни інформатика іспанська мова історія україни креслення література людина і світ математика мистецтво німецька мова правознавство російська мова технології українська література українська мова фізика французька мова хімія художня культура різне.

Также вы можете выбрать тип материала. Навчальна програма з предмету захист вітчизни для учнів 10 - 11 - х класів. Открытое мероприятие детство мое, страна заветная. Упражнение по личным окончаниям для 5 класса. Захист вітчизни 10, 11 клас. Програма захист вітчизни 10, 11 клас концепція національно - патріотичного виховання. Захист вітчизни 10 - 11 класи. Захист вітчизни 10 - 11 класи навчальна програма (рівень стандарту, академічний рівень). Україна – миролюбна країна. У конституції нашої держави зазначено, що зовнішньополітична діяльність україни спрямована на забезпечення її національних інтересів і безпеки шляхом підтримання мирного і вза - ємовигідного співробітництва із членами міжнародного співтовариства за загальновизнаними принципами й нормами міжнародного права. Знайдіть опис бойового прапора військової частини й назвіть символ україн - ського народу, зображений на ньому.

Розділ 2 формуємо компетентності. Скачати програма, додаток 4, додаток 5 - 7, додаток 8 - 10. Програма захисту вітчизни у 10 - 11 класах. (для 10 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів). 2010 №834 зі змінами, що внесені відповідно до наказу мон від 29. Основи медичних знань. Міжнародне гуманітарне право про захист. Цивільного населення v. Домедична допомога в умовах бойових дій (тактична медицина). Навчально - тренувальні заняття (збори). Надання домедичної допомоги у разі раптової зупинки серця. Захист вітчизни 10 клас. Захист вітчизни — головне завдання збройних сил, обов’язок громадян україни. Захист вітчизни — основне завдання збройних сил україни, обов’язок громадян нашої держави. Україна, ураховуючи необхідність забезпечення власної воєнної безпеки та оборони, усвідомлюючи свою відповідальність у справі підтримання міжнародної стабільності як суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова держава має збройні сили із необхідним рівнем їх бойової готовності та боєздатності. підготовка молоді до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу.

Мета тестів спонукати ініціативу та бажання учнів знаходити вірні рішення тестів у межах та обсязі вивченого матеріалу, зацікавити їх у задіяні свого понятійного апарату, логічного мислення для знаходження відповідей на питання, присвяченим військовій справі. Тест на урок захист вітчизни скачати. Львів видавництво “світ“. Система світової колективної безпеки. Сьогодні очевидним стає факт кризи міжнародного права як суттєвий. Критерій поведінки дійових осіб у сфері міжнародної безпеки. Підручник для 10 класу, автори. Герасимів, пашко, фука, щирба, рівень стандарту.

Нова програма, 2018 рік. Мистецтво (гайдамака) 10 - 11 клас. історiя україни (турченко) 10 клас. Українська мова (глазова) 10 клас. Захист вітчизни (гудима, пашко, гарасимів, фука) 10 клас. Захист вітчизни (герасимів, пашко, фука, щирба) 10 клас 2018. Засоби захисту учнів у похідному положенні. А) за командою „плащ в рукава - гази” або сигналом „радіаційна небезпека” учні одягають протигази, захисні плащі в рукава, захисні панчохи та рукавиці. Час відраховується від подачі команди керівника до одягання засобів захисту та доповіді „готово. Все категории алгебра английский язык астрономия биология внеурочная деятельность всеобщая история география геометрия директору, завучу доп. Образование дошкольное образование естествознание изо, мхк. Вивчення предмета юнаками (дівчатами за їх власним бажанням)кількість годин на тиждень (1, 5 год. Організація внутрішньої служби. Стройова підготовка (4 год. Стройові прийоми і рух без зброї. Вогнева підготовка (10 год. Стрілецька зброя та поводження з нею. День матері минув, а вітання продовжують линути. 11 травня в дію вступили певні послаблення під час карантину.

Біля технічного університет триває ремонт дороги. Підручник захист вітчизни - 10 клас. Конституція україни про захист суверенітету і територіальної цілісності україни. Збройні сили – гарант національної безпеки україни. Збройні сили україни – військове формування держави from олександр пучков. Призначення, загальна будова та бойові властивості автомата. Послідовність неповного розбирання та складання автомата. Захист вітчизни 11б - м29 копіювання 1. Новини учебник защита отечества 11 класс; автор к. Для мальчиков підручник захист вітчизни 11 клас, автор к. Захист вітчизни 11 клас; автор а. Сергій хараху, василь павлов, ігор дзюба, євгенія саганчі. Військово - морські сили збройних сил україни. На малюнках зображені погони військово - морських сил україни. Оберіть правильні звання до зображень. 11клас захист вітчизни день на полігоні. Гугл клас мобільна версія ua дистанційне навчання. Дачненський ззсо вчитель. Гладкий антон михайлович коди класів. B2fjpr - фізика 7 клас rb457it - захист вітчизн 2. Домедична допомога при отруєнні сдор. Гугл класс компъютерная версия ru (ученикам). B2fjpr - фізика 7 клас rb457it - захист вітчизн 4. Захист вітчизни, 10 клас - алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечного предмета. Розділ основи цивільного захисту.

Розділ основи медичних знань і допомоги. Библиографические данные.

Захист вітчизни, 10 клас, пістолет. Відео урок захист вітчизни в 10 класі. Новий підручник захисту вітчизни. У 2017 році на 4 році війни з росією у моні вирішили переглянути радянську програму допризовної підготовки 11клас захист вітчизни день на полігоні. Відеорезюме вчителя з предмету захист вітчизни дикусар микола олександрович 2019.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

аккаунты в стар стейбл с лошадьми

irina and oleg mom and son

основи інформатики 8 клас володина столяров pdf rar

сочіненіе по белоруской літературе

танки коды на кристаллы 1000000 без скачивания